Massale toeloop bij grote brand Holten: ‘Doe dit niet, houd afstand!’

VideoEen fietsenwinkel in Holten is vanochtend getroffen door een zeer grote brand. Die ontstond vermoedelijk in de meterkast nadat eigenaar Hans Bloemendal het licht aandeed. Niemand raakte gewond. Wel had de brandweer last van een massale toeloop aan kijkers.

De brand aan de Larensewege ontstond rond 08.00 uur vanochtend. De eigenaar van de fietsenzaak belde zelf de brandweer nadat er rook bij de meterkast ontstond.

Die rookwolken werden al snel enorm. De brandweer schaalde vlak na aankomst daarom op naar ‘zeer grote brand’ en adviseerde Holtenaren om ramen en deuren gesloten te houden. Met vier tankautospuiten, tankwagens en een autoladder werden de vlammen vervolgens bestreden.

De rookwolken waren in de wijde omgeving zichtbaar.
Volledig scherm
De rookwolken waren in de wijde omgeving zichtbaar. © News United/ Jan Willem Klein Horstman

Houten vloer

Omdat de winkel om een woonhuis met houten vloer is gebouwd sprak de brandweer van een complexe situatie. Om het vuur goed te kunnen blussen werden gaten in het dak gemaakt. Met een drone werd vanuit de lucht gezocht naar de ‘hotspots’. 

Het lukte de brandweer ondertussen om alle fietsen uit het pand te halen. De schade aan het pand was groot, maar overslag van het vuur werd voorkomen. Ongeveer anderhalf uur na de eerste melding was de brand onder controle.

De brandweer haalt de fietsen uit de winkel in Holten.
Volledig scherm
De brandweer haalt de fietsen uit de winkel in Holten. © News United/ Jan Willem Klein Horstman

Kijkers

Het incident aan de Larensweg trok veel bekijks. Mensen stroomden massaal toe, tot ergernis van de brandweer. ‘Doe dit niet, houd afstand en geef hulpdiensten de ruimte’, waarschuwde de brandweer in een bericht op twitter voorzien van meerdere uitroeptekens.