Volledig scherm
Als straks alle hondentoiletten weg zijn in Rijssen-Holten dan moet elke drol van de trouwe viervoeter in een zakje en vervolgens in de afvalbak. © ANP XTRA

Meer controle in Rijssen-Holten op hond uitlaten

RIJSSEN - De hondentoiletten verdwijnen uit het straatbeeld in Rijssen-Holten. Ervoor in de plaats komen meer afvalbakken met dispensers met hondenpoepzakjes.

Hondendrollen op grasvelden, in perken en niet zelden gewoon op de stoep behoren nog steeds tot de grootste ergernissen in Nederland. Rijssen-Holten is daarop geen uitzondering.

Boa

Leden van de commissie Grondgebied vinden het een goede zaak dat de hondentoiletten verdwijnen maar er moet behalve extra afvalbakken ook tegenover staan dat er meer gecontroleerd wordt op tijden dat honden doorgaans worden uitgelaten. Het betekent dat boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) ook ’s morgens vroeg en ’s avonds laat op pad moeten om te controleren. Wethouder Jan Aanstoot zegde dit toe.

Losloopgebied

Sander Lubberhuizen (D66) brak nog een lans voor het inrichten van meer losloopgebieden voor honden, maar kreeg hiervoor geen toezegging van de wethouder.