Meerdere koeien dood na botsing met trein tussen Wierden en Rijssen

Video | UpdateTussen Wierden en Rijssen is een trein woensdagavond in botsing gekomen met een groep koeien. Vier koeien hebben die klap niet overleefd. 

In de trein zaten vijf reizigers. Zij zijn uit de trein gehaald en met de bus verder vervoerd. Er zijn geen gewonden gevallen. Voor de machinist was de aanrijding flink schrikken, maar ook hij bleef ongedeerd.

Kapotte omheining

Het is nog onduidelijk hoe de koeien op het spoor terecht konden komen. Prorail onderzoekt dat samen met de politie. Volgens Prorail gebeurt het vaker dat dieren het spoor oplopen “Doordat een omheining niet op orde is. Of als een boer met de dieren op pad is en die ergens van schrikken en hun eigen weg kiezen”, zegt een woordvoerder. Prorail en politie gaan op zoek naar de eigenaar van de koeien. “Dit moet niet nog een keer kunnen gebeuren.” 

Zielig

Bij Prorail is op dit moment bekend dat vier koeien de aanrijding niet hebben overleefd. De trein is inmiddels wel weg, die kon op eigen kracht verder rijden. “Door de aanrijding ontstaat vertraging, maar dat is bijzaak. Het is vooral erg zielig voor de koeien.” 

Het treinverkeer tussen Almelo en Deventer lag nog uren plat.

Volledig scherm
Deze koe overleefde de botsing niet. © News United | Jeffrey Scholman
  1. Lokaal Hellendoorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    Lokaal Hellen­doorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    NIJVERDAL - Het hek om het grote speeltoestel op het grasveld voor hun woningen is een doorn in het oog van veel bewoners van de Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Ze zijn verontwaardigd en boos dat de gemeente Hellendoorn niet van plan is de vuurwerkschade aan het toestel op korte termijn te herstellen. Dat kan nog wel tot juni duren. ‘Ronduit belachelijk’ vindt de buurt, die het er niet bij laat zitten.