Mega-transport in Hoge Hexel gaat niet helemaal goed

Video/UpdateHOGE HEXEL - Het afleveren van een chalet op recreatiepark De Tolplas in Hoge Hexel ging donderdag niet helemaal zoals gepland. De chauffeur van de truck met dieplader kon bij de ingang van het park de bocht niet halen.

„Je hebt het zelf gezien: we kwamen een half metertje tekort”, zegt Toon van Boxtel van Van Boxtel speciaal transport. Die firma uit Noord-Brabant bracht het vakantiehuisje naar Hoge Hexel. 

Volgens een helper van het transport was het de zesde van in totaal veertig nieuwe chalets van het park. De eerste vijf transporten zouden vlekkeloos zijn verlopen. „Maar toen was er een andere transporteur bij betrokken, met een iets duurdere dieplader die de chalet enigszins omhoog kon tillen”, verklaart Van Boxtel.

Lantaarns uitgegraven

Dit keer liep het dus anders. Met links naast zich een stenen muurtje en rechts naast zich bomen en takken was er voor de persoon die de combinatie bestuurde geen doorkomen aan. Zelfs na het deels uitgraven en opzijduwen van twee lantaarnpalen bleek er niet genoeg ruimte voor de truck. 

Uiteindelijk werd de chalet maar van de dieplader gehaald en met een heftruck het park opgetrokken. Zo kwam het vakantiehuisje toch nog op de goede plek terecht. 

Volledig scherm
Te nauw: de chauffeur krijgt het chalet op zijn dieplader in eerste instantie niet het park op. © Videostill Tubantia
  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.