Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het vernieuwde oorlogs- en vredesmuseum Memory aan de Grotestraat in Nijverdal. © EVE Architecten

Memory museum in Nijverdal duurder en toch ‘groener’

NIJVERDAL - Onderwijsminister Arie Slob verricht op maandag 28 oktober de officiële opening van het ingrijpend verbouwde en uitgebreide oorlogs- en vredesmuseum Memory in Nijverdal. Ondanks enkele forse tegenvallers bij de bouw kan het museum toch energie-neutraal worden opgeleverd.  

het museum aan de Grotestraat moet volgens voorzitter Hans van Overbeeke van de Stichting Internationaal Oorlogsmuseum uitgroeien tot een ‘Overijssels centrum voor educatie en debat over de thema’s van vrede en veiligheid’. De kosten voor renovatie, uitbreiding en inrichting werden oorspronkelijk geraamd op zo’n 2,1 miljoen euro, maar bleken aanmerkelijk hoger uit te vallen. Hierdoor kwamen de ambitieuze plannen voor het verduurzamen van het gebouw danig in de knel.

  1. Lekker raggen door roze kerk van Vliegende Spaghettimonster in Hellendoorn

    Lekker raggen door roze kerk van Vliegende Spaghetti­mon­ster in Hellen­doorn

    HELLENDOORN - Op de social media doet sinds enkele dagen een hardnekkige gerucht de ronde: De Pastafari, ofwel de aanhangers van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster, gaan een onderkomen bouwen aan de rand van Hellendoorn. Die ‘kerk‘ zou moeten verrijzen aan de Noord Esweg, zo ongeveer op de plek waar vroeger altijd het paasvuur werd ontstoken. Dit weekend zou de eerste schop al de grond in gaan.