Monumentale kerkklokken uit Hellendoorn op transport naar Oostenrijk: ‘Kerk zonder klokken is als een giraf zonder hals’

VideoHELLENDOORN - Het is de komende maanden een stuk stiller in het centrum van Hellendoorn. Ongewoon stil zelfs. De drie klokken van de monumentale dorpskerk zijn woensdagochtend uit de toren verwijderd om elders te worden gerestaureerd. Maar in vergelijking met 1943 is het nu wel zeker dat ze weer terugkeren naar ’n Oalen Griezen.

  1. Van dj op Tomorrowland tot bierbrouwer: Wat doe je als dj Pyrodox en manager zonder optredens? Bier brouwen in Nijverdal!
    PREMIUM

    Van dj op Tomorrow­land tot bierbrou­wer: Wat doe je als dj Pyrodox en manager zonder optredens? Bier brouwen in Nijverdal!

    NIJVERDAL - Kelvin Bolink (26) draait als dj onder de naam Pyrodox in wereldberoemde clubs en op grote festivals zoals Tomorrowland. Jasper Ponsteen (25) gaat dan vaak mee als tourmanager. Maar door het wegvallen van de festivals moesten de jeugdvrienden uit Nijverdal op zoek naar ander 'werk’. Dat hebben ze gevonden: bier brouwen. Dit weekend kwam hun eerste biertje uit: de Brouwerij Bengel IPA.