Volledig scherm
Edwin van Hoevelaak (rechts) en André Hazes jr. (rechts) wonnen maandag de Edison voor beste album in de categorie 'Hollands' © Facebook

Muziekproducer Edwin van Hoevelaak uit Holten wint Edison voor album Hazes

HOLTEN/AMSTERDAM - De uit Holten afkomstige muziekproducer Edwin van Hoevelaak is maandagavond in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Edisons. Van Hoevelaak won de prijs in de categorie ‘Hollands’, voor het album ‘Anders; dat hij produceerde voor volkszanger André Hazes Jr. 

Van Hoevelaak werkt al enkele jaren samen met de Hazes en won ook in 2017 een Edison voor het album ‘Leef’ van de zanger. De jury licht de winst op de website van de belangrijkste muziekprijzen van dit land toe: “Een aantal liedjes dat hij samen schreef met zijn vaste team bestaande uit Edwin van Hoevelaak, Bram Koning en Marcel Fisser hebben ook een nadrukkelijke persoonlijke kant. Hazes weet met zijn stem te raken en te ontroeren.”

Op zijn Facebookpagina plaatste een trotse Van Hoevelaak maandagavond al een foto vlak na de prijsuitreiking: “Yess! Zooooo trots!”, schrijft de producent bij een foto waar hij samen met André Hazes, Fisser en Koning op staat. In hun midden het beeldje: de Edison.

Het album ‘Anders’ werd net als Hazes’ vorige prijswinnende cd geproduceerd in Van Hoevelaak's Rooftop Studios, net buiten Holten. Die studio heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd onder artiesten in Nederland. „Mensen vinden het heerlijk hier te komen”, vertelde de producent in een eerder interview met deze krant. „De Holterberg, de rust en de natuur hier omheen. Artiesten vinden dat heerlijk en blijven dan ook vaak overnachten. Als geboren Holtenaar maakt me dat trots.”

Ilse DeLange

Tijdens de uitreiking van de Edisons viel ook een andere muzikant uit het oosten in de prijzen: Ilse DeLange ontving de Ouevreprijs voor haar twintigjarige carrière als muzikant. De Almelose zangeres noemde de prijs ‘een ongelooflijke bekroning op mijn loopbaan’.