Volledig scherm
Achtervolging door Rijssen © News United/Jan Willem Klein Horstman

Na achtervolging opgepakte Rijssenaar (17) reed zonder rijbewijs en onder invloed

112RIJSSEN - De man die in de nacht van vrijdag op zaterdag is opgepakt na een achtervolging op de Burgemeester Knottenbeltlaan in Rijssen is een 17-jarige jongen. Zo maakt de politie deze maandagochtend bekend. Hij reed bovendien zonder rijbewijs en was bovendien onder invloed van THC.

Aan zijn aanhouding ging in de nacht van vrijdag op zaterdag een korte achtervolging vooraf. De 17-jarige automobilist negeerde op de Wijnand Zeeuwstraat een stopteken van de politie, waarna agenten achter de auto aan gingen. 

Op de Burgemeester Knottenbeltlaan aan de rand van Rijssen reed de man tegen een grote witte driehoeksteen aan, verloor vervolgens de macht over het stuur en kwam aan de zijkant van de weg tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd.

Speekseltest wijst op THC

De jongen is aangehouden, hij reed zonder geldig rijbewijs. De minderjarige brokkenpiloot bleek niet onder invloed van alcohol, maar een speekseltest wees uit dat hij THC in zijn systeem had. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege het rijden onder invloed, het negeren van een stopteken en het veroorzaken van gevaar op de openbare weg.

In de auto zaten bovendien nog eens drie minderjarige passagiers, van 15, 16 en 17 jaar oud. Zij konden zich alle drie niet legitimeren en hebben daar proces-verbaal voor gekregen.