De gemeente Hellendoorn is niet bereid opnieuw een vergunning te verlenen voor het Hardshock Festival op het terrein van Dauwpop aan de Luttenbergerweg.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Hellendoorn is niet bereid opnieuw een vergunning te verlenen voor het Hardshock Festival op het terrein van Dauwpop aan de Luttenbergerweg. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Na Zwolle doet ook Hellendoorn Hardshock Festival in de ban: geen vergunning vanwege drugsgebruik

 De gemeente Hellendoorn verleent geen vergunning voor een volgende editie van het Hardshock Festival in de bossen tussen Haarle en Hellendoorn. Volgens burgemeester Anneke Raven vormt drugsgebruik op het festival een gevaar voor de openbare veiligheid. ‘Pure willekeur’, volgens festivalorganisator Rob Telgenkamp.

Het bekende hardstylefestival Hardshock keerde dit jaar terug naar de regio waar het in 2012 begon. Na jaren aan de Wijthmenerplas in Zwolle en eenmaal aan het IJmeer in Almere te hebben vertoefd - vorig jaar werd Hardshock noodgedwongen zelfs overgeslagen - kon het festival neerstrijken op het Dauwpopterrein. Hardshock kon twee dagen na Dauwpop gebruik maken van alle voorzieningen van dat grote popfestival en trok ruim 6.000 bezoekers. De organisatoren spraken destijds de hoop uit dat deze ‘dubbeling van festivals’ een traditie zou worden. Maar zover komt het niet.