Yam Yam in Rijssen mag niet langer meer de naam voeren, nadat de zaak voor de rechter is gedaagd door Yam Yam uit Hengelo.
Volledig scherm
PREMIUM
Yam Yam in Rijssen mag niet langer meer de naam voeren, nadat de zaak voor de rechter is gedaagd door Yam Yam uit Hengelo. © Google StreetView/Marco de Swart

Naamstrijd tussen Twentse shoarmazaken die beide Yam Yam heten, is beklonken: Rijssens restaurant moet naam veranderen

RIJSSEN/HENGELO - Een shoarmaschotel bestellen en er vervolgens achterkomen dat je hem 24 kilometer verderop kunt ophalen. Die verwarring kan binnenkort niet meer voorkomen, nu de rechter heeft bepaald dat restaurant Yam Yam uit Rijssen zijn naam moet aanpassen.

 1. Volleybal: Apollo wint ook van Voltena, mannen Set-Up’65 soeverein naar winst in topper
  PREMIUM

  Volleybal: Apollo wint ook van Voltena, mannen Set-Up’65 soeverein naar winst in topper

  Apollo 8 is in vorm in de slotfase van de reguliere competitie. Ook tegen Voltena kwam de Bornse eredivisionist amper in de problemen. In de topdivisie won Krekkers de derby tegen Rivo, terwijl in de tweede divisie Gemini te sterk was voor Longa’59. Bij de mannen verloor Webton na een serie van vijf gewonnen duels weer eens en trok Set-Up’65 aan het langste eind in de topper tegen Apollo 8.
 2. ‘Frog-freaks’ halen band naar Nijverdal na dood zanger: ‘Eenmalige kans om te zien hoe fucking goed ze zijn’
  PREMIUM
  Met video

  ‘Frog-freaks’ halen band naar Nijverdal na dood zanger: ‘Eenmalige kans om te zien hoe fucking goed ze zijn’

  NIJVERDAL - Zeg ‘The Frog’ en Maarten Heerdink, Hans Jansen en Marco de Jong uit Nijverdal beginnen te stralen. Ritmisch tikken de vijftigers met hun vingers op tafel en spontaan wordt een song ingezet. Levenslang fan van een band, die 35 jaar geleden uit elkaar viel, maar na de dood van zanger Rick DeVito nieuw leven werd ingeblazen. The Frog is binnenkort te zien in het ZINiN Theater.