De voorzijde van de nieuwe Albert Heijn-supermarkt  aan de Stationsdwarsweg in Rijssen.
Volledig scherm
De voorzijde van de nieuwe Albert Heijn-supermarkt aan de Stationsdwarsweg in Rijssen. © Beltman Architecten

Nieuwbouw Albert Heijn in Rijssen op 7 november geopend

RIJSSEN - De Rijssense vestiging van supermarktketen Albert Heijn gaat aan het einde van oktober verhuizen naar de nieuwe locatie aan de Stationsdwarsweg. Momenteel is de winkel nog gevestigd in een pand aan de Watermolen 2. 

Om de verhuizing in orde te maken, moeten Rijssenaren het wel ruim een week zonder de supermarkt stellen. Op dinsdag 29 oktober om 17.00 uur sluit de winkel de deuren. Op donderdag 7 november om 11.00 uur gaat de Albert Heijn weer open in het grotere nieuwe gebouw aan de Stationsdwarsweg. De supermarktketen viert de verhuizing die dag en de dagen erna met feestelijke openingsactiviteiten, waaronder een proeverij.  

Zelfscannen

De nieuwe winkel is volgens supermarktmanager Leon Massop niet alleen een stuk groter dan de oude, maar ook veel moderner. Zo beschikt Albert Heijn Rijssen straks over zelfscankassa’s.

De nieuwbouw in Rijssen is niet het enige innovatieproject van Albert Heijn. In het hele land worden dit jaar zo’n 120 winkels omgebouwd en verbouwd, om te voldoen aan het nieuwe winkelconcept van Albert Heijn. 

In de periode dat de Rijssense vestiging gesloten is, kunnen klanten volgens Albert Heijn prima terecht in de vestigingen in nabijgelegen dorpen als Enter, Wierden en Nijverdal.