Ondernemer Maarten Kranenburg met de maquette van zijn eerste bouwplan voor de entree van Nijverdal. Ruim 40 jaar later wordt de hoek Wierdensestraat/Boomcateweg toch nog bebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Maarten Kranenburg met de maquette van zijn eerste bouwplan voor de entree van Nijverdal. Ruim 40 jaar later wordt de hoek Wierdensestraat/Boomcateweg toch nog bebouwd. © Annina Romita

Nieuwbouwplan voor entree Nijverdal: ‘Na 40 jaar wordt deze rotte kies alsnog een pareltje’

NIJVERDAL - Hij heeft zich de afgelopen veertig jaar meermaals afgevraagd of hij geen kat in de zak had gekocht. Bouwplannen kwamen en gingen, maar zijn kavel aan de entree van Nijverdal bleef onbebouwd. En dat terwijl hij  deze grond op de hoek van de Wierdensestraat en Boomcateweg destijds toch op uitdrukkelijk verzoek van de gemeente Hellendoorn had gekocht. De aanhouder lijkt nu toch te winnen. 

  1. Burgemeester Wierden schrikt van hoog aantal lokale besmettingen: ‘Verwacht dat aanvullende maatregelen nodig zijn’

    Burgemees­ter Wierden schrikt van hoog aantal lokale besmettin­gen: ‘Verwacht dat aanvullen­de maatrege­len nodig zijn’

    WIERDEN - In het meest recente overzicht met coronabesmettingen in de regio, springt onder meer Wierden er in negatieve zin uit. In de laatste 24 uur voor het RIVM vrijdagmiddag de laatste cijfers bekendmaakte, waren er 43 nieuwe ziektegevallen. Maar de hele afgelopen week nam het aantal besmettingen in Wierden al fors toe. Burgemeester Doret Tigchelaar spreekt haar zorgen uit.