Volledig scherm
Aan de achterzijde van het station in Holten komt een derde fietsenstalling. © Google Maps

Nieuwe fietsenstalling achter station Holten

HOLTEN - ProRail is momenteel bezig met de aanleg van een derde fietsenstalling bij het NS-station in Holten. Aan weerszijden van het stationsgebouw zijn al twee stallingen en de derde komt achter het station in de hoek van de Groeneweg met het verbindingspad naar de Beukenlaan.

De nieuwe fietsenstalling kan bijna honderd fietsen bevatten en is de oplossing voor het ‘wildstallen’ dat er nu dagelijks gebeurt. Met name treinreizigers uit de buurtschappen Dijkerhoek en Espelo, die gebruik maken van de doorgetrokken Groeneweg als fietsroute, stallen hun rijwielen aan de achterzijde van het stationsgebouw.

Forenzen en scholieren

Volgens wethouder Jan Aanstoot was het vaak een zooitje door her en der gestalde en omgevallen fietsen. De treinreizigers - veelal forenzen en scholieren - kunnen straks ook aan de achterzijde van het stationsgebouw hun fietsen netjes in rekken plaatsen wat de kans op schade ook geringer maakt.

‘Mooiste’

In 2016 is de fietsenstalling bij het NS station in Holten vernieuwd en uitgebreid. Wethouder Jan Aanstoot noemde toen de fietsenstalling de ‘mooiste’ van Nederland. ‘De stalling zelf ziet er goed uit, is functioneel en heeft een prachtige ligging aan de voet van de Holterberg’, aldus Aanstoot.  

  1. Lokaal Hellendoorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    Lokaal Hellen­doorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    NIJVERDAL - Het hek om het grote speeltoestel op het grasveld voor hun woningen is een doorn in het oog van veel bewoners van de Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Ze zijn verontwaardigd en boos dat de gemeente Hellendoorn niet van plan is de vuurwerkschade aan het toestel op korte termijn te herstellen. Dat kan nog wel tot juni duren. ‘Ronduit belachelijk’ vindt de buurt, die het er niet bij laat zitten.