Volledig scherm
Nijverdal is deze week omgedoopt tot Gagelkoele. © Han Haveman

Nijverdal wordt omgedoopt tot Gagelkoele

NIJVERDAL -  Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat bekende Nederlandse spreekwoord geldt blijkbaar ook voor de carnavalsvierders in Nijverdal.

Kindercarnavalsvereniging De Kruud'n Stampers doopte de Kruidenwijk eind vorige week om tot Kruud'n Gat om het carnavalsgevoel bij de inwoners van deze Nijverdalse nieuwbouwwijk wat te versterken. Carnavalsvereniging De Gagelkaeltjes heeft dat voorbeeld gevolgd en plaatste begin deze week borden bij invalswegen van Nijverdal, dat nu tijdelijk is omgedoopt tot Gagelkoele. Benieuwd wat de eind vorig jaar opgerichte carnavalsvereniging De Ketelaars gaat doen en wat dan de originele carnavalsnaam van Hellendoorn wordt...

Volledig scherm
De Kruidenwijk werd eind vorige week al omgedoopt tot Kruud'n Gat. © Han Haveman
  1. Lokaal Hellendoorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    Lokaal Hellen­doorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    NIJVERDAL - Het hek om het grote speeltoestel op het grasveld voor hun woningen is een doorn in het oog van veel bewoners van de Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Ze zijn verontwaardigd en boos dat de gemeente Hellendoorn niet van plan is de vuurwerkschade aan het toestel op korte termijn te herstellen. Dat kan nog wel tot juni duren. ‘Ronduit belachelijk’ vindt de buurt, die het er niet bij laat zitten.