De rechtbank in Almelo heeft vrijdag een 27-jarige Nijverdaller tot vier maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het oplichten van tientallen mensen via Marktplaats.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Almelo heeft vrijdag een 27-jarige Nijverdaller tot vier maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het oplichten van tientallen mensen via Marktplaats. © Lars Smook

Nijverdaller lichtte tientallen mensen op via Marktplaats: ‘En het leek zo’n aardige man’

ALMELO/NIJVERDAL - Hij was 16 jaar toen hij 180 euro overmaakte om op Marktplaats een VR-bril te kopen. Een enorm bedrag, bij elkaar geschraapt met verjaardagsgeld en door hard te werken. Hij heeft de bril echter nooit ontvangen, want evenals tientallen anderen is hij slachtoffer van een geraffineerde oplichter uit Nijverdal. „En het leek zo’n aardige man.”

 1. Ander licht op faillissement Oad: ‘Bedrijf kon óók niet voldoen aan eisen Twentse investeerders’
  PREMIUM

  Ander licht op faillisse­ment Oad: ‘Bedrijf kon óók niet voldoen aan eisen Twentse investeer­ders’

  UTRECHT/HOLTEN - De laatste dag van getuigenverhoren in het faillissementsdrama rond touroperator Oad leverde een bijzonder nieuw gezichtspunt op. Oud-directielid Frans Schuitemaker van Oad verklaarde onder ede dat het reisbedrijf niet alleen niet aan de eisen kon voldoen die de Rabobank stelde, maar ook niet aan de eisen van de groep Twentse investeerders die het busbedrijf van Oad zou overnemen. „Oad was reddeloos verloren.”
 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. de Stentor Nieuws Update: Ernstig bedrijfsongeval in Apeldoorn & Renske wil alleen maar roze
  Play
  VIDEO

  de Stentor Nieuws Update: Een ernstig bedrijfson­ge­val en Renske wil alleen roze

  5 maart