De vakantiereis van het Nijverdalse echtpaar Jans en Anouschka van Wieren door Midden-Amerika liep door de lockdown vanwege het corona-virus volledig anders dan gepland.
Volledig scherm
PREMIUM
De vakantiereis van het Nijverdalse echtpaar Jans en Anouschka van Wieren door Midden-Amerika liep door de lockdown vanwege het corona-virus volledig anders dan gepland. © Jans van Wieren

Nijverdals stel zit nog tot dinsdag vast in Costa Rica: ‘Je hebt totaal geen grip op de situatie’

NIJVERDAL - Jans en Anouschka van Wieren uit Nijverdal zijn reislustige mensen, die het avontuur niet schuwen, Maar op hun vakantiereis naar Midden-Amerika werd het stel overvallen door de coronacrisis. Maar eind goed al goed, dinsdag vliegen ze alsnog terug naar huis.  

De telefoonverbinding met Costa Rica is verre van optimaal. Het kraakt nogal en af en toe valt het geluid even helemaal weg. Niet zo vreemd, want Van Wieren belt vanuit Valle Azul, naar eigen zeggen ‘in the middle of nowhere’. Het Nijverdalse stel bivakkeert met zijn gehuurde landrover met daktent al dagen noodgedwongen op een grasveldje bij het boerderijtje en winkeltje van de familie Herrera Quiro, Ze kennen zoon Erian via reisorganisatie Edventure, waarvoor ze regelmatig op de Vakantiebeurs in Utrecht staan.