Ellen Zieleman moest afscheid nemen van haar blindengeleidehond Nadal en wacht nu op een opvolger. „Ik heb een groot deel van mij zelfstandigheid moeten inleveren.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Zieleman moest afscheid nemen van haar blindengeleidehond Nadal en wacht nu op een opvolger. „Ik heb een groot deel van mij zelfstandigheid moeten inleveren.” © Rikkert Harink

Nijverdalse Ellen moet twee jaar wachten op nieuwe blindengeleidehond: ‘Ik voel me opgesloten’

NIJVERDAL - Ellen Zieleman moest vier maanden geleden afscheid nemen van haar blindengeleidenhond Nadal. Nu staat ze op de wachtlijst voor een opvolger. Maar de lijst is nog nooit zo lang geweest, weet ze inmiddels. „Ik kom bijna niet meer alleen op straat en dat kan nog wel twee jaar zo doorgaan.”

  1. Wierdense arts beledigd door inburgeringsboete: ‘Ik haalde het examen later wel met de hoogste cijfers’

    Wierdense arts beledigd door inburge­rings­boe­te: ‘Ik haalde het examen later wel met de hoogste cijfers’

    WIERDEN/DEN HAAG - De in Wierden woonachtige arts Tanya Iakhnovska is zo verontwaardigd over een boete van 1250 euro van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), dat zij naar de Raad van State is gestapt. Ze kreeg de boete, omdat ze te lang deed over haar inburgeringsexamen. „Met zo’n boete lijkt het alsof je niet wilde meewerken aan je inburgeringstraject. Dat doet pijn.”