Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Stadsboerderij Rijssen zijn actief in de bediening en de keuken. Vlnr: Aline, Ryan, Thomas en Henrike. © Annina Romita

Ontbijten in Stadsboerderij Rijssen: verwennerij in kwaliteit en kwantiteit

RIJSSEN - Brasserie Stadsboerderij Rijssen is een restaurant met een volledige menukaart. Toch past het etablissement in onze serie over bijzondere ontbijtlocaties, omdat er voornamelijk verstandelijk gehandicapten werken.

Voor de eerste maaltijd van de dag in de Stadsboerderij Rijssen moet je wachten tot de klok tien uur slaat, want dan opent de brasserie aan de Grotestraat haar deuren.  Als ik om twee minuten over dat uur binnenstap, word ik welkom geheten door Ryan. Als ik heb aangegeven te willen ontbijten, vraagt hij of ik er koffie, cappuccino of thee bij wil. Het wordt koffie en Ryan geeft met een breed handgebaar aan dat ik kan gaan zitten waar ik wil. 

  1. Lokaal Hellendoorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    Lokaal Hellen­doorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    NIJVERDAL - Het hek om het grote speeltoestel op het grasveld voor hun woningen is een doorn in het oog van veel bewoners van de Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Ze zijn verontwaardigd en boos dat de gemeente Hellendoorn niet van plan is de vuurwerkschade aan het toestel op korte termijn te herstellen. Dat kan nog wel tot juni duren. ‘Ronduit belachelijk’ vindt de buurt, die het er niet bij laat zitten.