ZorgAccent heeft geen discriminatie kunnen vaststellen in enkele gevallen, waarin cliënten in de gemeente Hellendoorn al na korte tijd ineens om een andere huishoudelijk hulp vroegen.
Volledig scherm
ZorgAccent heeft geen discriminatie kunnen vaststellen in enkele gevallen, waarin cliënten in de gemeente Hellendoorn al na korte tijd ineens om een andere huishoudelijk hulp vroegen. © shutterstock

Oordeel ZorgAccent : ‘Geen discriminatie van huishoudelijke hulpen in Hellendoorn’

NIJVERDAL - Het dragen van een hoofddoek of hebben van een donkere huidskleur was niet de reden dat Hellendoornse cliënten al na enkele weken bij ZorgAccent aanklopten voor een andere huishoudelijke hulp. Van discriminatie is volgens deze zorgorganisatie geen sprake.

Wethouder Jelle Beintema zei in de commissie Samenlevingszaken dat de directie van ZorgAccent Huishoudelijke Hulp onderzoek heeft gedaan naar enkele gevallen, nadat een zorgbemiddelaar van deze organisatie het vermoeden uitsprak dat hierbij mogelijk discriminatie in het spel was. Ze vond het nogal vreemd dat deze cliënten zo snel van hun huishoudelijk hulpen af  wilden, terwijl er weinig tot niets mis was met het door hen geleverde werk. 

Ambassadeur

De zorgbemiddelaar vond een luisterend oor bij CDA-raadslid Roy Zijlstra, die samen met Hetty Ligtenberg-Grondman (Lokaal Hellendoorn) in dit soort gevallen fungeert als ambassadeur van de Hellendoornse raad. Na vragen van Zijlstra aan het college beloofde Beintema de zaak tot op de bodem te laten uitzoeken. ZorgAccent heeft volgens hem geen discriminatie kunnen vaststellen.

Eerder benadrukte directeur Erik Vuurboom al dat cliënten van ZorgAccent het volste recht hebben een andere hulp te vragen als ze niet tevreden zijn over de geleverde zorg.