Dennis van Dam en Eric Hallink van de Sofa Rockers, hier in actie tijdens het concert aan de Regge, laten donderdag van zich horen.
Volledig scherm
Dennis van Dam en Eric Hallink van de Sofa Rockers, hier in actie tijdens het concert aan de Regge, laten donderdag van zich horen. © Bert Kamp

Op balkon genieten van muziek en zang in Nijverdal en Hellendoorn

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Koren en zangers uit de gemeente Hellendoorn komen in actie om bewoners van seniorenflats en verzorgingshuizen op te vrolijken.

De Stichting Evenmens wil door het inzetten van koren en zangers deze kwetsbare groep inwoners een hart onder de riem steken nu ze gedwongen thuiszitten en geen bezoek kunnen ontvangen. 

Mini-concerten

De miniconcerten worden gegeven op donderdag 9 april, op vier plekken in Nijverdal en een in Hellendoorn. Namen van locaties worden niet gegeven omdat het beslist niet de bedoeling is om te komen kijken. De bewoners van de zorgcomplexen zijn op de hoogte gebracht.

Via raam genieten

Dennis van Dam, Eric Hallink van de Sofa Rockers, Gertrud Prinssen van iMAGine en nog een aantal andere koren werken mee aan. De bewoners kunnen via het raam of balkon genieten van de klanken van de zangers/zangeressen en muzikanten.

Hulp gaat door

Evenmens is een informele zorgorganisatie die zich al bijna veertig jaar inzet voor mantelzorgers en mensen die in een zorgsituatie zitten, met behulp van een vrijwilligersteam. Veel reguliere activiteiten en dienstverlening staan stil, maar de ondersteuning van mantelzorgers en zorgvragers gaat gewoon door met nieuwe initiatieven. 

Dag van de bevrijding

Evenmens heeft bewust gekozen voor de datum 9 april, want op deze dag is de gemeente Hellendoorn precies 75 jaar geleden bevrijd. „Veel activiteiten om deze bevrijding te vieren gaan niet door in verband met het coronavirus en op deze manier kunnen we er toch nog een feestelijke dag van maken voor onze kwetsbare doelgroep”, aldus directeur Mirjam Diderich.