Volledig scherm
PREMIUM
Erik, Jolande Elbert en hun dochters Susan en Leonie bij het rustpunt waar ze een beveiligingscamera hebben opgehangen. „Dat is helaas nodig.” © Bert Kamp

Op goed vertrouwen: camera waakt over geldpotje van gastvrij rustpunt bij Wierden

WIERDEN/NIJVERDAL - De familie Elbert bestiert naast hun bed and breakfast ‘Het Wierdense Veld’ een rustplaats voor fietsers en wandelaars die even willen bijkomen. Uit voorzorg is een camera opgehangen bij het geldpotje.

Op de grens tussen Nijverdal en Wierden, aan de rand van het weidse landschap van het Wierdense Veld, heten Erik en Jolande Elbert en hun dochters Susan en Leonie je van harte welkom. „Tien jaar geleden werden we gevraagd door Stichting Rustpunt of we niet zo’n plek wilden creëren, omdat we op een punt wonen waar een populaire wandel- en fietsroute langsloopt”, vertelt Jolande. „We waren één van de eerste rustpunten in Twente.”
Volgens Jolande moest zo’n rustplek aan twee voorwaarden voldoen. Elektriciteit om de e-bike weer op te laden en een schoon toilet. Een lege volière die voor hun huis stond bood, met een aantal aanpassingen, uitkomst.