Volledig scherm
PREMIUM
Henk Lenderink won de strijd met de slopende veteranenziekte ternauwernood. © Pedro Sluiter Foto

Op het randje van de dood: Henk Lenderink uit Nijverdal kampt met legionella

NIJVERDAL - Vier inwoners uit de gemeente Hellendoorn werden ernstig ziek door de legionellabacterie. Henk Lenderink moest de veteranenziekte bijna met de dood bekopen. Dat de besmetting is veroorzaakt door het waterbassin van TenCate Protective Fabrics is voor tenminste één van hen allang geen vraag meer. Het onderzoek naar de exacte oorzaak loopt nog.

Henk Lenderink ziet bleekjes en is sterk vermagerd. De 68-jarige Nijverdaller verloor dan ook  zo’n tien kilo sinds hij begin oktober vanwege een legionellabesmetting in het ziekenhuis belandde. Geveld door wat in de volksmond ook wel veteranenziekte wordt genoemd, lag hij bijna drie weken op de intensive care in het ZGT Almelo en de Isala Klinieken in Zwolle, vechtend voor zijn leven. Inmiddels revalideert hij in een Zwols revalidatiecentrum. „Ik ben langs het randje van de afgrond gegaan.” 

  1. Lokaal Hellendoorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    Lokaal Hellen­doorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    NIJVERDAL - Het hek om het grote speeltoestel op het grasveld voor hun woningen is een doorn in het oog van veel bewoners van de Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Ze zijn verontwaardigd en boos dat de gemeente Hellendoorn niet van plan is de vuurwerkschade aan het toestel op korte termijn te herstellen. Dat kan nog wel tot juni duren. ‘Ronduit belachelijk’ vindt de buurt, die het er niet bij laat zitten.