Volledig scherm
RIJSSEN - Het bestuur bij de lancering van de mbo-opleiding Transport en Logistiek in Rijssen. © Bert Kamp

Open dagen opleidingen Transport en Logistiek in Rijssen: ‘Verzekerd van een baan’

RIJSSEN - Het Opleidingscentrum Transport & Logistiek, gevestigd aan de Morsweg 24 in Rijssen, houdt op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari open dagen. 

Bezoekers kunnen dan informatie inwinnen over de opleidingen in de Transport en Logistiek. Voor toekomstige chauffeurs of logistiek medewerkers zijn er allerlei speciale activiteiten. De open dagen worden samen met het ROC van Twente georganiseerd.

Baan

Leerlingen hoeven bij OT&L niet zelf op zoek te gaan naar een leerwerkplek, want die wordt voor hen geregeld bij een van de aangesloten transportbedrijven. Na behalen van het diploma zijn de leerlingen volgens het centrum verzekerd van een baan bij een van de aangesloten OT&L lid bedrijven.

Grote vraag

Door de groeiende economie is de vraag naar chauffeurs en logistiek medewerkers volgens het centrum groot. Daarom is ruim drie jaar geleden het initiatief genomen door een groot aantal (transport)bedrijven in Rijssen-Holten dit opleidingscentrum op te zetten.

ROC

De open dagen zijn vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Binnen OT&L werken alle transportbedrijven uit Rijssen-Holten samen met het ROC van Twente om jonge mensen op te leiden tot Chauffeur wegvervoer of Logistiek medewerker (mbo, niveau 2).