Dit grote appartementencomplex op de Schapenmarkt wordt door comedian Johan Kampman gezien als een voorbeeld van de ‘vakkundige verkrachting’ van het dorp Hellendoorn. Hij vindt dat veel beter moet worden nagedacht over wat hier wordt gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit grote appartementencomplex op de Schapenmarkt wordt door comedian Johan Kampman gezien als een voorbeeld van de ‘vakkundige verkrachting’ van het dorp Hellendoorn. Hij vindt dat veel beter moet worden nagedacht over wat hier wordt gebouwd. © Bert Kamp/Reggestreek Fotografie

Opvallend oproep krijgt veel steun: ‘Stop vakkundige verkrachting van dorp Hellendoorn’

HELLENDOORN - Cabaretier Johan Kampman wil voorkomen dat het dorp Hellendoorn helemaal wordt volgeplempt met grote, vierkante en functionele appartementencomplexen. De Hulsenaar vindt dat beter moet worden nagedacht over de grove aantasting van het historische karakter van het dorp en dat de nieuwbouw beter moet worden ingepast in het bestaande straatbeeld.

 1. Landschap Overijssel dicht lekke veenputten van het Wierdense Veld: ‘Hier moeten we zuinig op zijn’
  PREMIUM
  video

  Landschap Overijssel dicht lekke veenputten van het Wierdense Veld: ‘Hier moeten we zuinig op zijn’

  NIJVERDAL/WIERDEN - Wandelaars en fietsers hebben het al gezien. Er rijdt groot materieel rond in het natuurgebied het Wierdense Veld. Hier en daar gaan bomen plat en er wordt met geel zand heen en weer gereden. Projectleider Niels Bronsgeest legt tijdens een wandeling door het gebied uit wat er gebeurt. „Zie je die veenputten? Die zijn lek. Daar doen we wat aan.”