Oud papier wordt niet meer opgehaald maar het brengpunt aan de Molenbeltsweg is elke zaterdagochtend open. Dat werd bijna een jaar geleden geopend door wethouder Johan Coes (foto).
Volledig scherm
Oud papier wordt niet meer opgehaald maar het brengpunt aan de Molenbeltsweg is elke zaterdagochtend open. Dat werd bijna een jaar geleden geopend door wethouder Johan Coes (foto). © Bert Kamp

Oud papier niet meer aan huis opgehaald in Wierden

WIERDEN - Het oud papier en karton wordt in het dorp Wierden in het vervolg niet meer aan huis opgehaald door de plaatselijke Harmonie. Dat komt door de coronacrisis en een vrijwilligerstekort.

De inzameling door de Stichting Muziekcommissie Harmonie Wierden was al tijdelijk stop gezet in verband met de maatregelen rond het coronavirus. In de afgelopen weken is de situatie besproken en geëvalueerd. Besloten werd het ophalen aan huis helemaal stop te zetten. 

Onverantwoord

De groep vrijwilligers wordt steeds kleiner en naar inschatting van de commissie is het inzamelen van oud papier door ‘langs de deuren’ te gaan in de anderhalvemeter-samenleving niet haalbaar en onverantwoord.

Inzamellocatie

De volledige focus wordt per direct verlegd naar de inzamellocatie aan de Molenbeltsweg 5 in Wierden. Het nieuwe inzamelpunt is sinds de zomer van 2019 in gebruik. De Stichting Muziekcommissie Harmonie Wierden is beheerder van deze locatie en wil zich richten op een hogere mate van service en veiligheid. Zo zijn voortaan iedere zaterdagochtend vrijwilligers bij de locatie aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden en waar nodig de inwoners te helpen met het lossen van oud papier.