Ouderen van De Blenke in Hellendoorn in beweging: ‘Hoofd, schouders, knie en teen’

VideoHELLENDOORN - Kinderliedjes als Hoofd, schouders, knie en teen en de Kabouterdans en de evergreen Sophietje van Johnny Lion werden vrijdagochtend luid gedraaid om de ouderen van woonzorgcentrum De Blenke in beweging te krijgen.

De Hellendoorner Marco Perik en zijn dochter Pien van Mooibussie.nl staan al bijtijds langs de Reggeweg met hun opvallende oranje Volkswagenbusje om de senioren van De Blenke al vast in de juiste stemming te brengen. Ze verzorgen een  soort muzikale warming-up om een succes te maken van het initiatief van ZorgSaam Fysiotherapie, dat de nodige ouderen uit Nijverdal en Hellendoorn behandelt.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Fysiotherapeuten van ZorgSaam proberen de inwoners van woonzorgcentrum De Blenke in beweging te krijgen.
Volledig scherm
Fysiotherapeuten van ZorgSaam proberen de inwoners van woonzorgcentrum De Blenke in beweging te krijgen. © Lenneke Lingmont

En bewegen maar

 Even later grijpt de geriatrie fysiotherapeut Gerbert Baan uit Nijverdal de microfoon om met een reeks oefeningen te beginnen. Hij wordt gesteund door maar liefst tien collega's, die zich netjes over het parkeerterrein verspreiden. „We willen de ouderen een hart onder de riem steken. Ze mogen geen bezoek meer ontvangen en komen nauwelijks nog buiten het verzorgingstehuis. Wij proberen ze op deze manier niet alleen te vermaken, maar ook nog enigszins in beweging te krijgen”, benadrukt Baan.

Zonneschermen omhoog

En dat laatste lukt wonderwel zonder problemen. Enkele bewoners halen zelfs hun zonnescherm op om de aanwijzingen en bewegingen van de fysiotherapeuten nog beter te kunnen volgen. Hier en daar wel ondersteund en aangemoedigd door een verzorgende doen de bewoners aan de voorkant van het tehuis hun best om mee te doen. Al merkt één van de fysiotherapeuten wel op: „Ik heb de indruk dat wij meer bewegen dan zij, maar dat maakt niet uit.”. Even later is de beweegsessie voorbij en wordt deze nog een keer herhaald de achterkant van De Blenke.  

Het zonnescherm gaat omhoog om de aanwijzingen en bewegingen van de fysiotherapeuten beter te kunnen zien.
Volledig scherm
Het zonnescherm gaat omhoog om de aanwijzingen en bewegingen van de fysiotherapeuten beter te kunnen zien. © Lenneke Lingmont
Fysiotherapeuten van ZorgSaam in actie op het parkeerterrein van De Blenke.
Volledig scherm
Fysiotherapeuten van ZorgSaam in actie op het parkeerterrein van De Blenke. © Lenneke Lingmont