Uitvaartorganisatie Monuta moet verder zoeken naar een overnamekandidaat voor de aula aan de Oude Deventerweg in Holten.
Volledig scherm
Uitvaartorganisatie Monuta moet verder zoeken naar een overnamekandidaat voor de aula aan de Oude Deventerweg in Holten. © Google Maps

Overname aula Holten afgeketst: Monuta op zoek naar nieuwe kandidaat

HOLTEN - Uitvaartonderneming Monuta moet op zoek naar een andere kandidaat voor de overname van de aula aan de Oude Deventerweg in Holten. De gesprekken met een lokale ondernemer zijn op niets uitgelopen.

In het najaar meldde een lokale ondernemer - van wie de naam niet bekend is gemaakt - zich bij Monuta omdat hij belangstelling had voor de overname van het uitvaartcentrum. „We waren serieus in gesprek maar er is geen overeenkomst uitgekomen”, meldt een woordvoerster van Monuta. „Er zijn op dit moment geen serieuze gesprekken gaande over de overname.” Zij wil niet vertellen waarom de gesprekken met de ondernemer uit Holten niets hebben opgeleverd. 

Douceurtje

Het Holtense uitvaartcentrum ging voor de zomer van 2019  dicht vanwege te hoge exploitatielasten. Holtenaren blijven dus nog voor onbepaalde tijd verstoken van een uitvaartcentrum in hun dorp. Het gebouw staat op grond van de gemeente, die Monuta Vastgoedbeheer BV ‘om niet’ recht van opstal verleende. Behoudens onroerende zaakbelasting en rioolheffing betaalt de uitvaartorganisatie niets aan de gemeente. Ondanks dit douceurtje slaagde Monuta er niet in de exploitatie van het dure pand sluitend te krijgen. Er zouden te weinig uitvaarten via het centrum worden gedaan. 

Aderlating

Wethouder Jan Aanstoot laat weten dat de gemeente Rijssen-Holten opnieuw in gesprek gaat met Monuta om naar een oplossing te kijken. Hij liet al eerder weten dat de nieuwe eigenaar de functie van uitvaartcentrum zal moeten voortzetten. „De aula ligt bij de begraafplaats en daarom kan het gebouw geen andere functie krijgen.”