Volledig scherm
PREMIUM
Deze koe overleefde de botsing niet. © News United | Jeffrey Scholman

Overvliegende helikopter indirecte oorzaak koeienbotsing bij Wierden: ‘Ze waren in paniek’

WIERDEN - Een overvliegende helikopter was woensdag indirect verantwoordelijk voor de ‘koeienbotsing’ op het spoor tussen Rijssen en Wierden. Het geluid maakte de beesten dusdanig dol dat ze door de omheining braken, zegt de eigenaar, boer Stefan Woolderink.

Het vee loopt geregeld buiten. Gaat altijd goed, vertelt boer Stefan Woolderink uit Wierden. Tot woensdagavond, toen een overvliegende helikopter - om wat voor een het ging, weet hij niet - de achttien pinken in de wei in paniek bracht en de rust verstoorde die normaliter aan de Notterweg heerst. „Ik heb ze wel eens paniekerig gezien, maar zo extreem niet. Ze waren door het dolle heen.”

Er waren woensdagmiddag en avond vanwege meerdere incidenten minstens drie vluchten van helikopters in Twente, met zowel een traumahelikopter als een helikopter van de politie. Het is nog onduidelijk door welke helikopter de koeien in paniek raakten.

  1. Lokaal Hellendoorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    Lokaal Hellen­doorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    NIJVERDAL - Het hek om het grote speeltoestel op het grasveld voor hun woningen is een doorn in het oog van veel bewoners van de Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Ze zijn verontwaardigd en boos dat de gemeente Hellendoorn niet van plan is de vuurwerkschade aan het toestel op korte termijn te herstellen. Dat kan nog wel tot juni duren. ‘Ronduit belachelijk’ vindt de buurt, die het er niet bij laat zitten.