Paarden rijden publiek in bij menmarathon Hellendoorn: 3 gewonden

Update + videoHELLENDOORN - Bij de menmarathon bij manege ‘t Oale Spoor aan de Pastoor Rientjesstraat in Hellendoorn zijn zondagochtend twee paarden met menwagen op hol geslagen. De twee paarden zijn dwars door het hek gerend, het publiek in. Hierbij zijn 3 gewonden gevallen. De wedstrijden zijn iets na 14 uur weer hervat.

De persoon in de menwagen is uit het karretje gevallen, hij raakte niet gewond. Twee personen uit het publiek zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Eén persoon kon ter plekke worden behandeld. 

De paarden zijn ter plekke behandeld door de dierenarts. Anneke Raven, de burgemeester van gemeente Hellendoorn,  is aanwezig. Er is besloten om de menmarathon weer op te starten.

Voorzitter Udo Rovers van de organiserende menclub Helderse Voerluu spreekt van een ‘ongelukkig ongeluk’. “Je weet dat dit kan gebeuren in de mensport, je hoopt alleen dat het nooit gebeurt”, zegt hij vlak nadat hij via de geluidsinstallatie op het terrein heeft omgeroepen dat de wedstrijd weer verder kan.

Alle vergunningen zijn bekeken en in samenspraak met gemeente en hulpdiensten is besloten dat de wedstrijd door kan. Met 2 uur en driekwartier vertraging. Rovers vraagt de deelnemers voorzichtig te zijn. “Houdt, voor zover dat niet al het geval is, de gebeurtenis van vanochtend in het achterhoofd.” 

Volledig scherm
Bij deze hindernis ging het zondagochtend mis in Hellendoorn. © Kelly Adams

Menmartathon

Bij de Hellendoornse menvereniging Helderse Voerluu is op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni een grote menmarathon op het terrein bij hippisch centrum ‘t Oale Spoor aan de Pastoor Rientjesstraat. Meer dan honderd menners nemen deel aan deze samengestelde wedstrijd voor paarden en pony’s en komen uit in het enkel-, dubbel- en langspan (tandem of vierspan). 

Volledig scherm
De paarden zijn deze kant opgerend tijdens de menmarathon in Hellendoorn © Kelly Adams
Volledig scherm
Menmarathon in Hellendoorn © News United/ Jan Willem Klein Horstman