Het pand van Anne-Marie Wonen aan de Holtense Dorpsstraat dat moet wijken voor een nieuwe gebouw met winkelruimte en negen appartementen.
Volledig scherm
Het pand van Anne-Marie Wonen aan de Holtense Dorpsstraat dat moet wijken voor een nieuwe gebouw met winkelruimte en negen appartementen. © Google Maps

Pand van Anne-Marie Wonen tegen de vlakte voor hogere nieuwbouw in Holten: uitzicht weg

HOLTEN - Ondernemer Erik Beltman wil aan Dorpsstraat in Holten een appartementencomplex bouwen met op de begane grond winkelruimte. B en W van Rijssen-Holten zien het plan wel zitten, maar een aantal overburen zet er vraagtekens bij.

Daar waar nu de winkel van Anne-Marie Wonen staat wil Beltman een compleet nieuw gebouw realiseren in drie lagen met een kap erop. Bewoners van het tegenover gelegen appartementencomplex ‘Het Kerkplein’, dat één laag lager is, zetten vraagtekens bij het plan omdat ze daardoor het zicht op de Holterberg verliezen.

Upgrade centrumlocatie

Beltman zegt begrip te hebben voor de overburen, maar wijst erop dat het plan beoogt het centrum van Holten te verfraaien en te voldoen aan de sterk groeiende vraag naar appartementen in het dorp. „Op de informatieavond waren ook veel positieve reacties vanwege de behoefte aan appartementen. 

Drie lagen met kap

Tevens moet het project natuurlijk wel financieel haalbaar zijn en daarom ook de nieuwbouw in drie lagen met kap”, aldus Beltman. In het huidige ontwerp wordt het complex 13,5 meter hoog terwijl het bestemmingsplan elf meter toestaat. B en W vinden dit minder belangrijk dan het gegeven dat de centrumlocatie wel een upgrade kan gebruiken.

Grondruil voor ontsluiting Kalfstermansweide

De gemeente is ook nog op een andere manier betrokken bij het plan. Beltman kan in het kader van de nieuwbouw met negen appartementen op eigen terrein niet voldoen aan de geldende parkeernota. Dit kan worden opgelost door een grondruil met de gemeente, waardoor Beltman zijn extra parkeerplekken krijgt en de gemeente grond voor een in de toekomst mogelijke ontsluitingsweg vanuit de Kalfstermansweide richting de Dorpsstraat.