Volledig scherm
© Ronald Vrugteman

Personeel De Waerdenborch dreigt met actie vanwege conflict rond rector

Personeel van scholengemeenschap De Waerdenborch komt in actie als niet uiterlijk donderdag het conflict rond Mieke van den Broek, rector-bestuurder ad interim, is opgelost.

De onrust op de openbare middelbare school met vestigingen in Holten en Goor is ontstaan omdat het personeel de aanstelling van een dure tijdelijke rector-bestuurder niet kan billijken in een tijd dat de school zelf de broekriem moet aanhalen vanwege een dalend aantal leerlingen. 

De onrust groeide uit tot een regelrecht conflict toen de medezeggenschapsraad het vertrouwen in Van den Broek opzegde omdat ze incompetent zou zijn. De welbekende druppel was de aanstelling van twee interim-adviseurs.

‘Geen staking’

Mr-voorzitter Marieke ter Avest bevestigt dat het personeel een actie in voorbereiding heeft, maar ze ontkent dat er sprake zou zijn van een staking. "Dat woord is niet gebruikt", aldus Ter Avest, die verder niets wil zeggen.

Onderwijswethouder Bert Tijhof zei maandag dat er maandagavond een gesprek zou zijn tussen de raad van toezicht en een delegatie van het personeel. Hij zei er alles aan te zullen doen om een staking te voorkomen. Een staking zou volgens hem zeker in examentijd een slechte zaak zijn.