Aafko de Vries heeft een idee voor een bank zonder rente. Stichting Huiskamerbank wil mensen met grote schulden kwijtschelden via een lening zonder rente en beperkte aflossing.
Volledig scherm
PREMIUM
Aafko de Vries heeft een idee voor een bank zonder rente. Stichting Huiskamerbank wil mensen met grote schulden kwijtschelden via een lening zonder rente en beperkte aflossing. © Lenneke Lingmont

Plan voor bank in Twente die geen rente wil loopt vast in bureaucratie

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Een bank die schulden van mensen overneemt tegen een renteloze lening met een fair aflossingsregiem. In Hellendoorn ligt er een kant-en-klaar plan voor. Al jaren. Maar door de Haagse bureaucratie komt initiatiefnemer Aafko de Vries er geen steek verder mee. „Dat het daardoor strandt. Dat kan toch niet waar zijn.”

  1. Celstraf voor grof geweld tegen politieman op terras Nijverdals café: ‘Het had nooit mogen gebeuren’

    Celstraf voor grof geweld tegen politieman op terras Nijverdals café: ‘Het had nooit mogen gebeuren’

    NIJVERDAL/ALMELO - De beelden van de heftige mishandeling van een politieman op het terras van café De Kachel, nog geen drie weken geleden, liegen er niet om. Haarscherp en in full-colour is te zien hoe Roy H. (36) uit Nijverdal de agent met een aantal keiharde vuistslagen knock-out slaat. Politierechter Herman Stam legt H. woensdagmorgen drie maanden cel op waarvan één voorwaardelijk. Ook moet H. de agent 1650 euro schadevergoeding betalen.