Volledig scherm
De dagelijkse drukte op de N35 tussen Wierden en Haarle. © Bert Kamp

Politiek geruzie in Nijverdal over oude deal N35

NIJVERDAL/HAARLE - Oppositie- en coalitiepartijen in de Hellendoornse gemeenteraad kwamen opnieuw hard met elkaar in botsing over de verkeersveiligheid op de steeds drukker wordende N35. 

Over en weer vlogen de verwijten over de tafel, waarbij grote woorden als ‘gebrek aan vertrouwen’, ‘optrekken van rookgordijnen’ en ‘burgers op het verkeerde been zetten’ niet werden geschuwd. Het was onenigheid en onbegrip troef.

Openbreken

De oorzaak van het opvlammen van deze oude discussie was een motie van de VVD, PvdA en Lokaal Hellendoorn, waarin het college werd gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is een oude overeenkomst met Rijkswaterstaat en andere partijen open te breken. Door deze deal ontving de gemeente 2,9 miljoen euro voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N35 tussen De Paarse Poort en Tunnelweg. 

Oversteek

De drie oppositiepartijen vinden dat dit geld beschikbaar moet komen voor het oplossen van knelpunten op een groter deel van de N35, zodat hiervan ook een veilige fietsoversteek bij Haarle (Koersweg/Meijerinksweg) kan worden betaald.

Irritatie

Daar voelen de coalitiepartjen en het college echter niets voor. Van die kant werd zeer geïrriteerd gereageerd op de motie, vooral omdat de gemeente, Rijkswaterstaat, Plaatselijk Belang Haarle en de actiegroep Haarle-Noord momenteel druk in gesprek zijn over het vinden van een oplossing voor de knelpunten bij Haarle. Daarbij komt nog dat de gemeente en provincie Overijssel hebben afgesproken het hele tracé van de N35 tussen Nijverdal en Mariënheem kritisch onder de loep te nemen en samen te zoeken naar de beste oplossingen. De motie werd met 13-12 verworpen.