Regisseuse Sanne Kamst-Velthuis baalt dat ze de première van haar muzikale theaterstuk ‘Nooit Vergeten...’ moet verplaatsen omdat die avond net de finale van het Eurovisiesongfestival wordt uitgezonden.
Volledig scherm
Regisseuse Sanne Kamst-Velthuis baalt dat ze de première van haar muzikale theaterstuk ‘Nooit Vergeten...’ moet verplaatsen omdat die avond net de finale van het Eurovisiesongfestival wordt uitgezonden. © Bert Kamp

Première theaterstuk in Nijverdal wijkt voor Eurovisiesongfestival

NIJVERDAL - Regisseuse Sanne Kamst-Velthuis juichte mee toen Duncan het Eurovisiesongfestival won, maar is niet zo blij dat de finale van het songfestival in Rotterdam op zaterdag 16 mei wordt uitgezonden. Deze avond was namelijk de première gepland van haar muzikale theaterstuk ‘Nooit Vergeten...’ over Nijverdal in de Tweede Wereldoorlog.

Ze zegt: „Ik verwacht dat 80 procent van de bevolking dan voor de buis hangt en dat gaat absoluut ten koste van het aantal bezoekers van ons stuk. We hebben daarom besloten om de première in het Openluchttheater in het Doktersbos (Duivecatelaan) te verplaatsen naar vrijdag 15 mei (20.00 uur). De andere voorstellingen zijn zondag 17 mei om 14.30- en 19.30 uur.” 

De kaartverkoop via de kassa van het ZINiN Theater begint op 2 maart. In de voorverkoop is de entree 12,50 euro voor volwassen en 5 euro voor kinderen. Aan de kassa van het Openluchttheater liggen de toegangsprijzen 2,50 euro hoger.