Het Reggedal bij Enter.
Volledig scherm
Het Reggedal bij Enter. © Waterschap Vechtstromen

Project Reggedal in Enter afgerond met opening en open dag

ENTER - Het project Reggedal van Waterschap Vechtstromen wordt vrijdag en zaterdag afgerond met een officiële opening en een open dag.

In achttien maanden is het Reggedal omgevormd tot een fraai gebied met een natuurlijke loop van de Regge, waar water en natuur de ruimte krijgen. Er is hard gewerkt om de rivier weer te laten meanderen en er zijn nieuwe natuur- en wandelmogelijkheden aangelegd. 

Klimaat

De Regge is met de herinrichting van het gebied tevens voorbereid op de klimaatveranderingen waarbij structurele verdroging en wateroverlast zoveel mogelijk worden voorkomen. Bovendien verbetert de waterkwaliteit. Inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond. De provincie Overijssel draagt 85 hectare nieuwe natuur in eigendom over aan toekomstige beheerder Stichting Enters Reggedal. De beheerders zijn straks samen de eigenaren van in totaal 160 hectare grond. 

Opening

De officiële opening, waarbij een monument wordt onthuld, is vrijdag bij de feesttent naast de Enterse Waarf. Een dag later kunnen inwoners van Enter en andere geïnteresseerden het nieuwe Reggedal ontdekken tijdens een open dag van 10.00 tot 16.00 uur. Het startpunt van een wandel- en fietsroute is bij de Enterse Waarf aan de Werfstraat 19. 

Verhalen

Onderweg zijn er 'bezoekpunten': een viswedstrijd voor de jeugd, houtkunstenaars maken een kunstwerk, verhalenvertellers vertellen over Enter in vroegere tijden, een tocht met de zomp, huifkartocht voor mindervaliden, er is een wijnproeverij, de scouting maakt een vlot en een klompenmaker en imker zijn aanwezig. Parkeren kan bij Sportpark de Werf aan de Sportlaan 2.