De voorstelling van Karin Bloemen heeft al een andere datum.
Volledig scherm
De voorstelling van Karin Bloemen heeft al een andere datum. © ANP

Puzzelen voor nieuwe data afgelaste voorstellingen

RIJSSEN/NIJVERDAL -  Bij het Parkgebouw in Rijssen en het ZINiN Theater in Nijverdal wordt hard gewerkt om vervangende data te vinden voor geannuleerde voorstellingen. Het seizoen wordt verlengd.

Het ZINiN Theater heeft voor een aantal geannuleerde theatervoorstellingen al vervangende data gevonden. De eerstvolgende voorstelling is de LSB Experience, op 6 mei. Of die datum niet wat vroeg komt, weet Nico Engbers van de marketing en communicatie niet. „Wij moeten gewoon ergens van uit gaan. Tuurlijk zit het in ons achterhoofd dat het nog wel eens heel lang kan duren, we zijn realistisch.”

Quote

Bezoekers snappen dat wij niet anders kunnen

Nico Engbers, ZINiN Theater

De zoektocht voor data voor de andere afgelaste voorstellingen gaat onverminderd door. „We zijn al lang blij dat de meeste bezoekers kunnen op de nieuwe data. We gaan er vanuit dat we op 6 april weer doorgaan en zijn positief gestemd.”

Begripvol

Bezoekers die een ticket hadden voor een voorstelling, reageerden volgens Engbers begripvol op het annuleren van alle voorstellingen tot 6 april. „Ze snappen dat wij niet anders kunnen’, vertelt hij.

Parkgebouw

Ook de collega’s van het Parkgebouw in Rijssen buigen zich over vervangende data. Net als in Nijverdal, wordt een aantal maanden aan het seizoen geplakt. Voor directeur Jolanda Agteresch en haar team is het roeien met de riemen die ze hebben. 

Karin Bloemen

„Voor drie voorstellingen is het nog niet gelukt een vervangende datum te vinden. Het is echt een moeilijke puzzel. Gelukkig kunnen Karin Bloemen en het Rijssens Mannenkoor in oktober. Daar zijn veel agenda’s voor naast elkaar gelegd.”

Koffiedik kijken

Voor Agteresch blijft het verloop van het theaterseizoen koffiedik kijken. „We gaan er vanuit dat de voorstellingen van na 6 april doorgaan. En anders moeten we snel schakelen en naar een alternatief zoeken.”