De rechtszaak van een van mishandeling verdachte Somalische vluchteling in Nijverdal is donderdag tot nader orde uitgesteld.
Volledig scherm
De rechtszaak van een van mishandeling verdachte Somalische vluchteling in Nijverdal is donderdag tot nader orde uitgesteld. © Tubantia

Rechtszaak tegen Somalische Nijverdaller uitgesteld

NIJVERDAL/ALMELO - De politierechter in Almelo heeft donderdagochtend de behandeling van de rechtszaak tegen Hussein A. (55) uit Nijverdal ‘enkele maanden’ uitgesteld, omdat eerst nog drie getuigen moeten worden gehoord die iets kunnen vertellen over de situatie in het gezin van de Somalische vluchteling. Het gaat om zijn stiefmoeder, nicht en zus. De eerste twee hebben een tijdje bij het gezin ingewoond.

De Somaliër wordt ervan verdacht op 15 juli 2019 zijn vrouw en dochter te hebben mishandeld door hen in het gezicht en tegen het hoofd te slaan en stompen, de keel dicht te knijpen en hard tegen een muur te drukken. In de zomervakantie van 2018 zou hij bovendien ook nog een andere dochter hebben mishandeld, maar de officier van justitie maakte bij het begin van de zitting al direct duidelijk dat die laatste aanklacht moeilijk te bewijzen valt. Hij denkt dat de twee mishandelingen van vorig jaar wel ‘wettig en overtuigend’ bewezen kunnen worden. Tot nu toe heeft de verdachte alle aanklachten ontkend en volgens zijn advocaat kan hij zich ook absoluut niet vinden in het beeld dat hij zijn gezin jarenlang heeft getiranniseerd 

Echtscheiding

Nadat vorig jaar bij de politie aangifte van mishandeling tegen hem was gedaan, kreeg de Somaliër een huis- en contactverbod opgelegd. In december is de scheiding uitgesproken. A. woont momenteel bij zijn stiefmoeder. Hij accepteert de scheiding, maar de boedelverdeling is nog niet geregeld. Hij maakt wel bezwaar tegen het feit dat niet hij, maar zijn ex-vrouw  in de huurwoning mag blijven wonen. Hij heeft ook een aanklacht ingediend tegen de handelswijze van de politie, die bij zijn aanhouding goud en geld in beslag hebben genomen.  

  1. Na 75 jaar een gedenksteen in Hellendoorn: ‘Fantastisch dat ze zo alsnog worden geëerd’
    PREMIUM

    Na 75 jaar een gedenk­steen in Hellen­doorn: ‘Fantas­tisch dat ze zo alsnog worden geëerd’

    HELLENDOORN - Voor velen is het straks niet meer dan een stenen paaltje op een grasveldje bij een driesprong aan de rand van het dorp. Maar voor de nabestaanden van de Hellendoorners Gerrit Jan Grobbink en Marinus Maris en onderduiker Klaas Andries Neuman voelt dit gedenkteken als een erkenning. Ook hun geliefden zijn oorlogsslachtoffer. Op die erkenning hebben ze 75 jaar moeten wachten.