Het team uit Wierden vanmorgen, in afwachting van een eventuele uitruk.
Volledig scherm
Het team uit Wierden vanmorgen, in afwachting van een eventuele uitruk. © Reddingsbrigade Wierden

Reddingsbrigade Wierden nu bij Roermond in actie: ook tweede team naar Limburg

updateWIERDEN - De reddingsbrigade uit Wierden is zaterdagmiddag met spoed opgeroepen om naar  Roermond te komen. Het vierkoppige team werd ter assistentie gevraagd, vanwege het doorbreken van enkele dijken. Zojuist is de brigade het water op gegaan.

 1. Beheerder begraafplaats Hellendoorn: ‘Ik ga met elk stoffelijk overschot om alsof het een familielid is’
  PREMIUM
  Video

  Beheerder begraaf­plaats Hellen­doorn: ‘Ik ga met elk stoffelijk overschot om alsof het een familielid is’

  HELLENDOORN - Op de gemeentelijke begraafplaats aan de Ninaberlaan in Hellendoorn worden in de komende weken 289 graven geruimd. De stoffelijke resten van 494 mensen worden herbegraven in een collectief graf. De namen worden bijgeschreven op een speciaal monument. Een flinke klus, die uit het zicht van het publiek en met veel respect en zorgvuldigheid wordt uitgevoerd.
 2. Zo schiet brandweer uit Oost-Nederland te hulp bij waterramp in Limburg: ‘We mogen echt trots zijn’
  PREMIUM
  VIDEO & UPDATE

  Zo schiet brandweer uit Oost-Nederland te hulp bij waterramp in Limburg: ‘We mogen echt trots zijn’

  Brandweerlieden, veelal vrijwilligers, van de posten Laren, Vorden, Zelhem en ’s Heerenberg zijn gisteravond naar Limburg vertrokken om te helpen in de strijd tegen de wateroverlast. Ze hebben hebben mens en dier uit huizen geholpen, medicijnen opgehaald en kelders leeggepompt. Vanmiddag zijn ook vijf brandweerboten van Veiligheidsregio IJsselland opgeroepen. ,,Dit was voor bijna iedereen een ervaring die ze nooit eerder hebben gehad.’’
 3. Bezwaren tegen nieuwe cafetaria aan de Dorpsstraat in Enter
  PREMIUM

  Bezwaren tegen nieuwe cafetaria aan de Dorps­straat in Enter

  ENTER/ZWOLLE - Hij heeft vorig jaar een vergunning gekregen om een cafetaria te vestigen, naast zijn café Bolscher aan de Dorpsstraat in Enter. In het pand waar vroeger slagerij Lammertink zat en dat al geruime tijd leeg staat. Maar eigenaar Jan Goossen ziet zich gedwarsboomd door bezwaren van omwonenden, waaronder concurrenten als de buurman, van cafetaria ’t Zumpke, en de uitbater van Let’s Meat aan de Rijssenseweg. Hij wacht voorlopig af, tot zijn vergunning onherroepelijk is geworden.