Viroloog dr. Bart Haagman doet in het Erasmus MC in Rotterdam onderzoek naar het coronavirus.
Volledig scherm
Viroloog dr. Bart Haagman doet in het Erasmus MC in Rotterdam onderzoek naar het coronavirus. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Reggeborgh schenkt 50.000 euro voor corona-onderzoek

RIJSSEN - Corona-onderzoekers in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam hebben een gift van 50.000 euro ontvangen van de Stichting Reggeborgh. Het Erasmus MC biedt momenteel onderdak aan een crisisteam de landelijke verdeling over de intensive cares aanstuurt.

Maar het Rotterdamse ziekenhuis is ook de plek waar in Nederland ‘het meest succesvolle wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar Corona’, aldus Reggeborgh.

De goede doelenstichting van de familie Wessels uit Rijssen doneert daarom 50.000 euro ten behoeve van het wetenschappelijke onderzoek van viroloog prof. Marion Koopmans en collega dr. Bart Haagmans naar mogelijke interventie strategieën tegen het coronavirus SARS-CoV-2. Voordat dergelijke behandelingen op grote schaal kunnen worden ingezet is er nog onderzoek nodig. De onderzoeksgroep van beide wetenschappers werkt aan modellen en technieken om deze veiligheid te kunnen beoordelen.