Van linksaf: Charlotte Harmsen, Felix Temmink, Bob Faber (schaakleider), Torben Heetkamp en Tiemen Ekkel. Zij doen mee aan het Nederlands kampioenschap schaken voor basisscholen.
Volledig scherm
PREMIUM
Van linksaf: Charlotte Harmsen, Felix Temmink, Bob Faber (schaakleider), Torben Heetkamp en Tiemen Ekkel. Zij doen mee aan het Nederlands kampioenschap schaken voor basisscholen. © Emiel Muijderman

Reggewinde naar NK Schoolschaken ‘Onze talenten kunnen ons ver brengen’

HELLENDOORN - Daltonschool Reggewinde doet zaterdag mee aan de Nederlandse Schaakkampioenschappen voor basisscholen in Gouda. ,,De kracht van ons team is om met een paar zetten de tegenstander op schaakmat te spelen.”

Het is muisstil in een van de klaslokalen van basisschool Reggewinde. Charlotte Harmsen, Torben Heetkamp, Tiemen Ekkel en Felix Temmink kijken in opperste concentratie naar het schaakbord dat voor hen staat. Schaakleraar Bob Faber houdt het viertal ondertussen nauwlettend in de gaten. Waar nodig, geeft hij nog even wat kleine aanwijzingen om de jonge schakers op weg te helpen. Het zijn de laatste oefenpartijtjes die de Reggewinde-leerlingen tegen elkaar spelen, voordat ze naar Gouda vertrekken. Daar barst tussen veertig basisscholen de strijd los welke dit jaar het beste schaakteam van Nederland heeft.