Volledig scherm
De Leuke Vente Vereniging Hellendoorn overhandigt de eerste single aan Dine Olthof, eigenaresse van het gelijknamige café aan de Ommerweg. Dat was de stamkroeg van deze vriendengroep. © Jan Olthof

Reünie van Leuke Vente Vereniging Hellendoorn in 't Schoap

HELLENDOORN -  Jan Olthof, Henk Lohuis, Hennie Dijkstra, Jos van de Berg. Albert Harmsen, Johan Smalbrugge, Henri Nekkers en Jan Vosman vormden ooit de Leuke Vente Vereniging Hellendoorn (LVVH). Deze vriendengroep organiseerde allerlei (wilde) feesten voor de jeugd uit de gemeente in ‘t Schoap aan de Schapenmarkt, de huidige Lantaarn.

Deze party’s kenmerkten zich door de de nodige gekkigheid als bijzondere playback-acts, de verkiezing van de leukste van de avond en ludieke verlotingen. De vrienden werden nog veel bekender toen ze de muziekstudio in gingen. Ter ere van 900 jaar Hellendoorn in 1978 nam de LVVH met de band Tickle drie nummers op, waaronder het Helders Volkslied, die nu nog steeds worden meegebruld door de Hellendoornse jeugd.

Om de tijden van weleer te laten laten herleven organiseren hun kinderen op zaterdagavond 30 november een voor iedereen gratis toegankelijke LVVH-reünie in De Lantaarn, waar DJ Henk Laing bekende nummers uit de jaren ’80 draait.   

Volledig scherm
Deze Hellendoornse vrienden hielden van feest vieren en deelden een passie voor motoren. © Jan Olthof