Eerdere edities van het integratiediner in Rijssen-Holten waren een succes.
Volledig scherm
Eerdere edities van het integratiediner in Rijssen-Holten waren een succes. © Bert Kamp

Rijssen-Holten verbindt voor derde keer met eten

RIJSSEN - Duizenden nemen donderdag 10 oktober deel aan een gezamenlijke maaltijd in het kader van het negende Nationaal Integratiediner. Rijssen-Holten houdt voor de derde keer een integratiediner in samenwerking met het Pius X College.

Asito

Onder het motto: Eten verbindt gaan inwoners met verschillende achtergronden koken voor elkaar. Zodoende met het integratiediner mensen bij elkaar brengen en ze de kans geven elkaar (beter) te leren kennen. Het Nationaal Integratiediner is ontstaan in 2011 als een initiatief van de van oorsprong Almelose schoonmaakorganisatie Asito, waar mensen van meer dan honderd nationaliteiten in dienst zijn.

Gerecht

Wie gratis wil deelnemen aan het diner dient zich voor dinsdag 8 oktober aan te melden via nid.rijssenholten@gmail.com. Deelnemers dienen zelf een gerecht - warm of koud - klaar te maken voor circa vier personen. Er kunnen maximaal honderd mensen deelnemen aan het integratiediner dat plaatsheeft in het gebouw van het  Pius X College aan de Graaf Ottostraat 48 van 16.30 tot 19.30 uur.

Huisman

Nadere informatie: Chantal Huisman, medewerker gemeente Rijssen-Holten, (0548) 854 426. Meer informatie over het integratiediner is te vinden op www.nationaalintegratiediner.nl.