Brandweerlieden trekken de bossen in om de brand te bestrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweerlieden trekken de bossen in om de brand te bestrijden. © AS Media

Sallandse Heuvelrug ontsnapt aan natuurramp, heidebrand dreigde over te slaan op kurkdroog bos

De Sallandse Heuvelrug is zondagmiddag aan een ramp ontsnapt. Een grote heidebrand dreigde over te slaan naar de omliggende bossen. Met man en macht heeft de brandweer dat weten te voorkomen. Rond zes uur had de brandweer voldoende grip op het vuur.

3 reacties

 • Bart Alpha

  3 maanden geleden
  @elisabeth "Misschien een idee om de grootte van rampgebieden ook aan te geven in hockeyvelden en tennisbanen?" Nee, dat is geen idee. Dat is zeuren om futiliteiten. Met de huidige beeldspraak is het voor iedereen duidelijk dat het om een groot gebied gaat.
 • Elisabeth Griffioen

  3 maanden geleden
  Misschien een idee om de grootte van rampgebieden ook aan te geven in hockeyvelden en tennisbanen?
 • Joost Boswijk

  3 maanden geleden
  “Er zijn geen slachtoffers in het gebied van de brand aangetroffen”. Dat zal betrekking hebben op mensen, maar er zijn zeker slachtoffers gevallen onder de dieren. Bijvoorbeeld slangen zullen niet hebben kunnen wegkomen, kuikens die niet of nauwelijks kunnen vliegen evenmin. Voor zover ik weet heeft het gisteren niet geonweerd, dus lijkt het voor de hand te liggen dat de oorzaak menselijke slordigheid of erger is.
 1. Grote ingreep ‘hobbelplein’ Binnenhof in Wierden stap dichterbij: ‘Saaie parkeerplaats’ kan veel mooier
  PREMIUM

  Grote ingreep ‘hobbel­plein’ Binnenhof in Wierden stap dichterbij: ‘Saaie parkeer­plaats’ kan veel mooier

  WIERDEN - Stortbui in aantocht? Dan houden winkeliers aan het Binnenhof in Wierden hun hart vast. De ondernemers kunnen zich steevast voorbereiden op een waterballet voor de deur. Klanten komen regelmatig met zeiknatte voeten de winkels binnen. Nog steeds. Al jaren klinkt de roep om wat aan de afwatering te doen. Nu lijkt er schot in de zaak te komen. „Liever vandaag dan morgen.”