Volledig scherm
De schapen daalden ook vorig jaar achter Klepperderk aan de berg af © Lenneke Lingmont

Schapen openen traditiegetrouw weer zelf de Schapenmarkt in Hellendoorn

HELLENDOORN - Met het afdalen van een grote kudde schapen van de Hellendoornse Berg wordt aankomende dinsdag om 9.00 uur traditiegetrouw weer de Schapenmarkt in het centrum van Hellendoorn geopend. Met braderie en rommelmarkt.

De herder begeleidt de schapen samen met dorpsomroeper ‘Klepperderk’ naar het centrum, waar ze de hele dag te bewonderen zijn. Met de Schapenmarkt, ieder jaar in de week van het Helders Fees, willen de leden van de organiserende Activiteitencommissie Hellendoorn een traditie toch een keer per jaar in stand houden: vroeger was er in Hellendoorn een levendige handel in schapen en ander vee.

De Schapenmarkt wordt als altijd uitgebreid met een braderie. Door het centrum verspreid zijn een kleine honderd kramen te vinden met allerhande (lokale) producten, maar ook demonstraties van oude ambachten. Verder is er een rommelmarkt en dit jaar meer aandacht voor muziek en straattheater. Muzikanten spelen op terrassen en er lopen theateracts over de braderie.

Beachvolleybal

De Schapenmarkt loopt rond 16.00 uur ten einde. De Activiteitencommissie is tijdens de Hellendoornse feestweek verder verantwoordelijk voor de organisatie van het beachvolleybaltoernooi, dat woensdag om 12.00 uur van start gaat op de Hofmansweide. Achtenveertig teams strijden dan voor de winst.