Volledig scherm
De Booming Bags van Sophie © Sophie Velner

Sophie (21) uit Wierden opent pop-up store in Rijssen

WIERDEN/RIJSSEN - Haar tasjes zijn al in meerdere winkels in de regio te vinden, maar Sophie Velner (21) uit Wierden opent op zaterdag 30 november haar eerste eigen fysieke winkel. Samen met collega-onderneemster Demi Hogelucht van de Almelose winkel Moiety Store is Velner, eigenaresse van het merk Booming Bags, een maand lang te vinden aan de Haarstraat 28 in Rijssen.

Het gaat om een zogenoemde pop-up store, dus na een maand zal de winkel weer 'sluiten'. Maar voor Velner is het de ideale test. „Ik volg nog gewoon een studie en heb daarnaast nog een baantje. Mijn eigen onderneming loopt erg goed en daarom kriebelt het om ooit een eigen winkel te beginnen. Deze pop-up store is een mooi voorproefje voor later. De ambitie is er zeker.” 

Een primeur

De tijdelijke winkel was het idee van Demi Hogelucht van Moiety Store, de eerste winkel waarin de Booming Bags van Velner te vinden waren. Inmiddels liggen haar handgemaakte leren tassen in ruim twintig winkels door het hele land. Toch blijft haar eigen fysieke winkel een speciaal moment: „Voor mij is dit een echte primeur. Ik zal er zelf ook regelmatig te vinden zijn.”

Fairtrade 

De Wierdense begon vorig jaar met het verkopen van de leren tasjes. Deze worden op een fairtrade manier met de hand gemaakt van ‘overgebleven leer’. De verkoop liep storm en dus koos Velner er voor om haar tassen niet alleen via haar webshop, maar ook in verschillende winkels te verkopen. Zo zijn de Booming Bags tegenwoordig te vinden in ‘partner stores’ in onder meer Nijverdal, Borne en Wierden. De winkel in Rijssen opent zaterdag 30 november om 10.00 uur en sluit haar deuren weer op zaterdag 28 december.