Spelen en ontdekken op nieuw schoolplein van de Kluinveenschool

videoWIERDEN - De verbouwingen bij de Kluinveenschool zijn in volle gang. Het plein van de Wierdense basisschool krijgt een flinke metamorfose. De tegels gaan eruit en er komt een ‘groen plein’ voor terug. En daar heeft ook kinderopvang Casa Bambini, dat in hetzelfde gebouw is gehuisvest, profijt van. 

Het idee ontstond toen Evelien Krabbe, directeur van de Kluinveenschool, een luchtfoto zag: „De school staat in zo'n mooie omgeving, maar rondom het gebouw was alles grijs. Dat wilden we veranderen, dus gingen we brainstormen”. De vaart kwam er in toen er overlegd werd met Els van Holst, directeur van de Casa Bambini. „Wij hadden iets meer ruimte nodig en zij wilden het plein graag aanpakken, dus dat was een win-winsituatie”, vertelt zij. 

Quote

Samen gaan we de dieren verzorgen en groenten verbouwen

Evelien Krabbe, Directeur Kluinveenschool

Het nieuwe plein wordt een ‘ontdekkingsplein’, zoals de dames het noemen. Zo zullen kinderen hun eigen bloemen kunnen plukken in de bloementuin, komen er dieren om te verzorgen en zal er groente gekweekt worden. „Zo worden de kinderen één met de natuur”, aldus Krabbe. 

Ontdekken en spelen

Het plein is bedoeld voor de kleintjes. Het wordt namelijk gedeeld door de groepen 1 en 2 van de Kluinveenschool en de kinderen van twee tot vier jaar van de kinderopvang. „Samen gaan we de dieren verzorgen en groenten verbouwen. Zo kunnen ze ontdekken en spelen tegelijk. Daarnaast zal het er erg mooi uitzien.”

Ruimte om te spelen zal er uiteraard ook blijven. Op het nieuwe plein komt onder meer een klimwand, een theater en een heuvel met glijbaan. Het plein van de 'groten', aan de voorkant van de school, krijgt misschien ook ooit een opknapbeurt. „Dat kriebelt nu wel, ja. Maar laten we dit eerst afmaken.”

Volledig scherm
Els van Holst en Evelien Krabbe op het schoolplein dat verbouwd wordt. © Lenneke Lingmont