Volledig scherm
© Sem van der Wal

Spoorwegovergang Ten Cateweg Wierden aangepast: geen treinen tussen Almelo en Deventer

WIERDEN/ALMELO - Prorail past komend weekeinde de spoorwegovergang aan in de Ten Cateweg in Wierden om deze veiliger te maken. Tegelijkertijd wordt de overweg in de Burgemeestersdijk vernieuwd. Er rijden dan geen treinen tussen Almelo en Deventer.

Omwonenden van de Ten Cateweg zijn blij dat de volgens hen onveilige overweg eindelijk wordt aangepast. „Het heeft zo lang geduurd”, reageert  Roelof Bartels, die aan de Stegebosweg woont. „Er lopen twee sporen op ongelijke hoogte waardoor je makkelijk blijft steken, helemaal wanneer er stenen in de bestrating los zitten. Er is al eens iemand van de fiets gevallen en een ploeg achter een tractor zat al eens vast. We hebben geklaagd bij de gemeente en Prorail maar er gebeurde heel lang niets.”

Definitief

Dat komt volgens een woordvoerder van Prorail door de omvang van de klus. „Het gaat om grote aanpassingen. We hebben eerder wel tijdelijke maatregelen getroffen maar dit zijn de definitieve. Gezien de omvang en kosten van de operatie heeft het even geduurd. We proberen bovendien meerdere klussen uit te voeren omdat het treinverkeer stil moet worden gelegd.”

Bocht

De overweg loopt schuin vanwege een bocht in het spoor die bij de Ten Cateweg begint. We gaan de sporen zo aanpassen dat ze vlakker komen te liggen en bovendien komen er nieuwe wegplaten in, ballast en grint en een stukje nieuw asfalt. Wanneer het klaar is, tref je er een compleet nieuwe situatie aan waarbij verkeersdeelnemers veiliger en gemakkelijker het spoor kunnen oversteken.” 

Wissels

De andere overweg in de Burgemeestersdijk krijgt een grondige onderhoudsbeurt waarbij ook hier onderdelen compleet worden vernieuwd. Verder worden in Deventer twee overwegen aangepast. Bij Almelo komen twee nieuwe wissels.

Bussen

Na de laatste trein van vrijdagavond, wordt het treinverkeer op het traject Almelo - Deventer stilgelegd tot maandagochtend de reguliere dienstregeling begint. Er rijden bussen. Op het traject Zwolle - Wierden rijden minder treinen. Prorail raadt reizigers aan de reispanner te raadplegen voor meer informatie.