De Sportlaan in Enter.
Volledig scherm
De Sportlaan in Enter. © Google Earth

Sportveld of gemeentewerf moet wijken voor nieuw schoolgebouw in Enter

ENTER - De kans is groot dat zowel De Talenter als De Wegwijzer een nieuw thuis vinden aan de Sportlaan in Enter. Daar moet een gloednieuw gebouw komen voor beide basisscholen.

Het sportveld aan de Sportlaan of de locatie waar nu de gemeentewerk gevestigd is, zijn de twee opties die overgebleven zijn als locatie voor een nieuw schoolgebouw. 

Voorkeur

Als het aan De Wegwijzer ligt, wordt er gebouwd op de plek waar nu het sportveld gevestigd is, zegt directeur Dick Nijzink. Chris Aben, directeur van De Talenter, hoopt dat er brede school gebouwd wordt. “Het zou mooi zijn als in het gebouw ook plek zou zijn voor anderen, zoals de bibliotheek en kinderopvang.” Hoewel beide scholen in één gebouw komen, blijven De Wegwijzer en De Talenter acties als twee zelfstandige scholen.

Vervangend sportveld

Pas als de gemeente Wierden een besluit heeft genomen over de toekomst van de gemeentewerf, wordt bepaald waar de nieuwe school komt. Als Wierden het sportveld wil gebruiken, moet de gemeente elders een vervangend stuk grond komen dat dienst gaat doen als sportveld. “Bovendien willen we ook weten hoe de bewoners van de Sportlaan hier in staan”, zegt wethouder Johan Coes.

Roerganger

Basisschool De Roerganger liet eerder weten af te zien van een verhuizing naar een nieuw pand. Naast de beoogde locaties aan de Sportlaan, was ook een tijdlang een derde locatie in beeld voor nieuwbouw: activiteitencentrum Het Zumpke aan de Reggestraat, naast basisschool De Roerganger. Maar daar ziet Wierden van af. De gemeente denkt dat de verkeerssituatie een dergelijke toestroom aan ouders en kinderen niet aan kan.