De gestripte BMW.
Volledig scherm
PREMIUM
De gestripte BMW. © Facebook/Slag Auto’s B.V.

Spraakmakende roof in Twente toeval? ‘Gebeurt steeds vaker’

ENTER - Een BMW 540i van Slag Auto’s in Enter werd compleet gestript, uit auto’s in Holten zijn airbags gestolen. Dieven hebben het gemunt op auto-onderdelen. Toeval? „Dit gebeurt steeds vaker. Zeker tienduizend keer per jaar.”

Binnenin de auto ontbreken onder meer navigatie-apparatuur en het bedieningspaneel van de kachel.
Volledig scherm
Binnenin de auto ontbreken onder meer navigatie-apparatuur en het bedieningspaneel van de kachel. © Facebook/Slag Auto’s B.V.

Het was een spraakmakende roof, vorige week in Enter. In de nacht van maandag op dinsdag demonteerden dieven tussen 00.00 uur en 03.00 uur één van de auto’s van garagehouder Raymond Slag. Airbags, navigatie-apparatuur, koplampen, bumpers en zelfs het bedieningspaneel van de kachel; het is allemaal foetsie.

En dat gebeurt vaker. „Landelijk gezien tienduizenden keren per jaar. Houdt het maar op zeker tienduizend, want dat blijkt uit aangiftes. Maar dan rekenen we de keren dat er geen aangifte is gedaan dus nog niet eens mee”, zegt Wouter Verkerk, directeur Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Die organisatie is een initiatief van Nederlandse schadeverzekeraars om voertuig-, vaartuig-, werkmaterieel- en transportcriminaliteit te bestrijden.