Het Nijverdalse echtpaar Els en Jenne Brinks van de stichting Bartrès tussen de beeldjes en andere religieuze voorwerpen in de verkoopruimte in hun achtertuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Nijverdalse echtpaar Els en Jenne Brinks van de stichting Bartrès tussen de beeldjes en andere religieuze voorwerpen in de verkoopruimte in hun achtertuin. © Lars Smook

Stichting Bartrès probeert Lourdesreizen betaalbaar te houden: ‘Iedereen heeft het recht om op bedevaart te kunnen’

NIJVERDAL - De stichting Bartrès van het katholieke echtpaar Els en Jenne Brinks verkoopt allerlei religieuze voorwerpen om reizen naar het Franse bedevaartsoord Lourdes mogelijk te maken voor mensen met een smalle beurs. „Lourdes voelt voor mij steevast als thuiskomen”, zegt Els.

 1. Geen geld voor een laptop? Stichting Hulpfonds Hellendoorn schiet te hulp ‘Je bent niet de enige die hulp vraagt’
  VIJF VRAGEN AAN

  Geen geld voor een laptop? Stichting Hulpfonds Hellen­doorn schiet te hulp ‘Je bent niet de enige die hulp vraagt’

  HELLENDOORN - Een alleenstaande moeder met weinig inkomsten vindt een baan en keert jubelend terug in de maatschappij. Als ze via haar werkgever ook nog een vakopleiding mag volgen, heeft ze het top voor elkaar. Denk je. Want wie gaat die dure laptop voor de opleiding betalen? Daar heeft ze nu geen geld voor. Aankloppen bij Stichting Hulpfonds Hellendoorn vindt ze bezwaarlijk. „Toch doen!”, zegt Alex Fransen van de stichting. „Maak die drempel laag, want je bent niet de enige.”
 1. Verstappen wint glijspektakel in Imola, Norris uitzinnig van vreugde met 2e podium
  Play

  Verstappen wint glijspekta­kel in Imola, Norris uitzinnig van vreugde met 2e podium

 2. Meerdere gewonden bij ernstig ongeluk op N302
  Play

  Meerdere gewonden bij ernstig ongeluk op N302